Over

Historisch Kader is een educatief/populair-wetenschappelijk blog over alledaagse onderwerpen die in een historisch kader worden geplaatst – precies zoals de naam zegt. En met alledaagse onderwerpen worden ook echt alledaagse onder-werpen bedoeld. Het kan over alles gaan: de kleren die we dragen, de feestjes die we vieren, wat we eten en drinken, onze gebruiken en tradities, belangrijke uitvindingen… Ga zo maar door.

Door blogs te plaatsen over onderwerpen waar wij allemaal dagelijks mee te maken hebben, geeft Historisch Kader je niet alleen allerlei interessante achtergrond-informatie, maar laat je hopelijk ook net iets anders kijken naar de wereld en de dingen om ons heen.

Historisch Kader geeft je over ieder onderwerp een hele uitgebreide geschiedenis, vol met uiteenlopende en interessante feiten, anekdotes, achtergrondinformatie etc. etc. De teksten zijn ingedeeld in korte alinea’s en zijn ruim opgezet om het lezen te vergemakkelijken en worden bovendien afgewisseld met mooie afbeeldingen.

Ik hoop dat je je niet laat afschrikken door de hoeveelheid aan informatie en dat je met plezier en interesse de verhalen zult lezen. Daarbij hoop ik natuurlijk ook dat je hier zo nu en dan iets nieuws leest, iets wat je nog niet eerder wist. Als dat lukt, dan heb ik mijn doel bereikt.

Soms schrijf ik eerst een column over het onderwerp, voordat ik het in een historisch kader plaats. Deze column kan grappig zijn, of truttig, vol verwondering of juist geïrriteerd. Het is in ieder geval altijd persoonlijk.

Ik wens je heel veel leesplezier.

Louise